U bent hier

In de kijker

Benoeming burgemeester Linkebeek

In de faciliteitengemeente Linkebeek is Damien Thiéry aan het bewind als waarnemend burgemeester. Hij werd niet als burgemeester benoemd door de Vlaamse Regering omdat hij de taalwetgeving niet respecteerde. In het verleden stelde minister Liesbeth Homans dat ze initiatieven zou nemen om de zogenaamde burgemeestercarrousel te stoppen, vooralsnog zonder resultaat. Zal ze zelf een burgemeester aanstellen? Hoe zal ze de wettelijkheid in Linkebeek herstellen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.