U bent hier

Commissie voor Onderwijs

Commissie actief van 9 oktober 2019 tot nu

Op de agenda van de volgende vergaderingen

Blijf op de hoogte van nieuwe agenda's

donderdag 24 september 2020, 10.00u - Zaal Koepel

Strategisch Plan Geletterdheid 2017-2024: gedachtewisseling 

Het Strategisch Plan Geletterdheid 2017-2024 focust op vijf strategische doelstellingen om de geletterdheid te verhogen bij jongeren, binnen de familieomgeving, bij werkzoekenden en werkenden, bij mensen in armoede en om de digitale geletterdheid te verhogen. Over de voortgang van dit plan wisselen de leden van de commissie van gedachten met Inge Van Acker en met Sara Jaminé van het Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs planleider Strategisch Plan Geletterdheid (Vocvo).

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80). 

donderdag 24 september 2020, 14.00u - Zaal Koepel

Digitale platformen lesmateriaal en -inspiratie: hoorzitting 

Via KlasCement, het digitale platform van het departement Onderwijs en Vorming, inspireren en ondersteunen onderwijsprofessionals en organisaties elkaar door hun lesmateriaal, praktijkervaring en vragen met elkaar te delen. Zo ontstaat een actief professioneel netwerk. Om zicht te krijgen op de visie en noden van de onderwijsverstrekkers op het vlak van digitale uitwisselingsplatformen, organiseren de leden van de commissie een hoorzitting met Simon Dedoncker en Hans De Four van KlasCement, met Patriek Delbaere van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten, met Griet Mathieu van het Provinciaal Onderwijs Vlaanderen, met Saskia Lieveyns en Andries Valcke van de Pedagogische Begeleidingsdienst GO!, met Machteld Verhelst en Luc Beelprez van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Wie zit er in de commissie?

Voorzitter

Eerste ondervoorzitter

Tweede ondervoorzitter

Vlaams Volksvertegenwoordiger: Jan Laeremans
Vlaams Belang

Commissiesecretarissen

Guy Mendonck
+32 2 552 13 29

Initiatieven in de commissie

Blijf op de hoogte van nieuwe initiatieven

Te behandelen documenten

van Kathleen Krekels aan minister Ben Weyts
3212 (2019-2020)

Dossiers in deze commissie

Dossier

Onderwijs en Vorming

De Vlaamse Overheid is volledig bevoegd voor de organisatie van het onderwijs in Vlaanderen: basisonderwijs, secundair en hoger onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en volwassenenonderwijs.

Meer informatie

Situatie op 21 november 2019