U bent hier

Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken

Commissie actief van 9 oktober 2019 tot nu

Op de agenda van de volgende vergaderingen

Blijf op de hoogte van nieuwe agenda's

donderdag 4 juni 2020, 14.00u - Zaal Antoon Van Dyck

Studie invoering wegenheffing: gedachtewisseling

Sinds april 2016 geldt op Vlaamse wegen een kilometerheffing voor vrachtwagens. De vorige Vlaamse Regering liet een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden om ook een slimme kilometerheffing in te voeren voor personenwagens. Daarbij betalen chauffeurs verschillende bedragen afhankelijk van het tijdstip of het wegdeel. Over die studie wisselen de leden van de commissie van gedachten met Filip Boelaert, secretaris-generaal van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

 

 

Wie zit er in de commissie?

Voorzitter

Vlaams Volksvertegenwoordiger: Bart Claes
Vlaams Belang

Eerste ondervoorzitter

Tweede ondervoorzitter

Commissiesecretarissen

Geert Rits
+32 2 552 13 33

Welke ministers zijn betrokken bij deze commissie?

Dossiers in deze commissie

Dossier

Mobiliteit en Verkeer

De overheid moet ervoor zorgen dat mobiliteit en verkeer goed, vlot en veilig verlopen. Daarvoor moet de overheid regels opstellen waar iedereen zich aan te houden heeft en voldoende vervoersmogelijkheden voorzien met bus, tram of taxi.

Dossier

Openbare werken

De overheid moet ervoor zorgen dat door de aanleg van goede wegen, waterwegen enzovoort het verkeer goed, vlot en veilig kan verlopen.

Meer informatie

Situatie op 6 februari 2020