U bent hier

Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid

Commissie actief van 9 oktober 2019 tot nu

Op de agenda van de volgende vergaderingen

Blijf op de hoogte van nieuwe agenda's

woensdag 3 juni 2020, 10.00u - Zaal Jan Van Eyck

Impact coronacrisis: hoorzitting

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus heeft, door het nationale rampenplan met bijbehorende strenge maatregelen, ingrijpende gevolgen op landbouw, visserij en platteland. De leden van de commissie houden een hoorzitting met Patricia De Clercq (secretaris-generaal Departement Landbouw en Visserij), Sonja De Becker (voorzitter Boerenbond Vlaanderen), Hendrik Vandamme (voorzitter Algemeen Boerensyndicaat), Alexander Claeys (voorzitter Bioforum) en Steven Van Passel (professor Universiteit Antwerpen) over deze impact en bespreken tevens ideeën voor een toekomstgericht beleid.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

 

 

Wie zit er in de commissie?

Voorzitter

Eerste ondervoorzitter

Tweede ondervoorzitter

Vlaams Volksvertegenwoordiger: Tom Ongena
Open Vld

Commissiesecretarissen

Dirk Mattens
+32 2 552 13 40

Dossiers in deze commissie

lachende boer met koe

Dossier

Landbouw en Visserij

Dit thema heeft betrekking op het beleid voor de landbouw, de zeevisserij en de promotie van landbouw, tuinbouw en zeevisserij. De basis voor het landbouw en visserijbeleid is in grote mate de Europese afspraken en regels.

Meer informatie

Situatie op 12 februari 2020