U bent hier

Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken

Commissie actief van 17 juni 2014 tot nu

Op de agenda van de volgende vergaderingen

Blijf op de hoogte van nieuwe agenda's

donderdag 24 januari 2019, 13.30u - Zaal Antoon Van Dyck

Taxidecreet: hoorzitting

De Vlaamse Regering diende een ontwerp van decreet in om een aantal bepalingen uit het decreet van 20 april 2001 betreffende de organisatie van het personenvervoer over de weg aan te passen aan de evoluties in de maatschappij. In dit verband houden de leden van de commissie een hoorzitting met Els Huylebroeck van IVA Mobiliteitsbedrijf Stad Gent, met Carine Dierckx van ABVV-BTB en Jan Sannen van ACV-Transcom, met Nick Hilhorst van Uber en met Pierre Steenberghen van GTL-TAXI.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Wie zit er in de commissie?

Commissiesecretarissen

Geert Rits
+32 2 552 13 33

Welke ministers zijn betrokken bij deze commissie?

Ministers

Initiatieven in de commissie

Blijf op de hoogte van nieuwe initiatieven

Dossiers in deze commissie

Dossier

Mobiliteit en Verkeer

De overheid moet ervoor zorgen dat mobiliteit en verkeer goed, vlot en veilig verlopen. Daarvoor moet de overheid regels opstellen waar iedereen zich aan te houden heeft en voldoende vervoersmogelijkheden voorzien met bus, tram of taxi.

Dossier

Openbare werken

De overheid moet ervoor zorgen dat door de aanleg van goede wegen, waterwegen enzovoort het verkeer goed, vlot en veilig kan verlopen.

Meer informatie

Situatie op 23 januari 2019