U bent hier

Commissie voor Mobiliteit en Openbare Werken

Commissie actief van 17 juni 2014 tot nu

Op de agenda van de volgende vergaderingen

Blijf op de hoogte van nieuwe agenda's

donderdag 22 februari 2018, 14.00u - Zaal Antoon Van Dyck

Voortgangsrapportage Toekomstverbond Antwerpen

In de loop van het zittingsjaar 2016-2017 kwam er een doorbraak in de jarenlange pogingen om de verkeersknoop in de stad en de regio Antwerpen op te lossen met een derde Scheldekruising. De burgerbewegingen en de Vlaamse Regering kwamen tot een vergelijk met de intrekking van klachten bij de Raad van State tot gevolg. De gezamenlijke keuze voor een overkapping van de Antwerpse ring speelde daarbij een grote rol. Alle betrokken instanties en burgerbewegingen sloten een Toekomstverbond voor Bereikbaarheid en Leefbaarheid in Antwerpen af. De leden van de commissie bespreken de uitvoering van dit toekomstverbond met minister Ben Weyts, met minister Bart Tommelein, met Filip Boelaert van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW), met Jan Van Rensbergen van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), met Alexander D'Hooghe, de intendant voor de overkapping van de Antwerpse Ring, en met Peter Vermeulen namens de burgerbewegingen stRaten-generaal, Ademloos en Ringland.

Wie zit er in de commissie?

Commissiesecretarissen

Geert Rits
+32 2 552 13 33

Welke ministers zijn betrokken bij deze commissie?

Ministers

Initiatieven in de commissie

Blijf op de hoogte van nieuwe initiatieven

Dossiers in deze commissie

Dossier

Mobiliteit en Verkeer

De overheid moet ervoor zorgen dat mobiliteit en verkeer goed, vlot en veilig verlopen. Daarvoor moet de overheid regels opstellen waar iedereen zich aan te houden heeft en voldoende vervoersmogelijkheden voorzien met bus, tram of taxi.

Dossier

Openbare werken

De overheid moet ervoor zorgen dat door de aanleg van goede wegen, waterwegen enzovoort het verkeer goed, vlot en veilig kan verlopen.

Meer informatie

Situatie op 20 februari 2018