U bent hier

Het Vlaams Parlement in de klas / de klas in het Vlaams Parlement

rondleiding met bezoekersScholen kunnen het Vlaams Parlement bezoeken in diverse formules. Een klas kan een gewone rondleiding krijgen, aangepast aan het niveau van de leerlingen. De educatieve dienst van het Vlaams Parlement heeft echter een hele reeks materialen en activiteiten uitgebouwd om met je klas in het Vlaams Parlement te komen, of het Vlaams Parlement in de klas te brengen.

Het educatieve aanbod van ‘De kracht van je Stem’

De Kracht Van Je Stem biedt materiaal en activiteiten rond burgerzin en democratische opvoeding.

  • Lespakketten en educatief materiaal voor leerlingen en leerkrachten
    Leraren die een klasbezoek willen voorbereiden, kunnen een brede waaier aan educatief materiaal ‘De Kracht van je Stem’ gebruiken. Er is les- en spelmateriaal, filmpjes en beeldmateriaal voor leerlingen vanaf de derde graad basisonderwijs tot het volwassenenonderwijs.
  • Dagprogramma's en dialoogklassen in het Vlaams Parlement: kom met de klas een dag naar het Vlaams Parlement
    Scholen kunnen een gewone rondleiding volgen op een weekdag of zaterdag, maar kunnen ook kiezen voor een educatief dagprogramma  op maandag en vrijdag.Het educatief dagprogramma bestaat uit een rondleiding in de voormiddag en een simulatiespel over democratie en democratische besluitvorming in de namiddag. Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen hun boterhammen opeten in het bezoekerscentrum De Loketten.
    Het educatief dagprogramma worden steeds aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.
  • Lerarendagen, vorming voor studenten lerarenopleiding, studentenstages, politieke stages voor lectoren lerarenopleiding,

 

Leerlingen ontdekken het Vlaams ParlementMeer weten?

 

Contact

t: 02 552 45 34
dekrachtvanjestem@vlaamsparlement.be