U bent hier

Woensdag 9 september zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op woensdag 9 september zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van de informaticasystemen.
De werken starten om 13:00u en duren tot 18:00u.
Onze excuses.

Vrijdag 10 april zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op vrijdag 10 april zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 07:00u en duren tot 09:00u.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, vindt het onderhoud ’s ochtends vroeg plaats.
Onze excuses.

Het parlement in coronatijden

Het Vlaams Parlement werkt verder, ook in voortdurende coronatijden. Er zijn enkele aanpassingen doorgevoerd om de parlementaire werking coronabestendig te maken. 
Bij plenaire vergaderingen op woensdag zijn slechts 53 parlementsleden welkom in het halfrond. De overige parlementsleden volgen digitaal mee en kunnen van op afstand meestemmen.
Commissievergaderingen kunnen via videoverbinding georganiseerd worden.
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

Dinsdag 25 februari zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op dinsdag 25 februari zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 09:00u en duren waarschijnlijk de hele dag.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, is dit in het krokusreces ingepland.
Onze excuses.

Op woensdag 4 september 2019 tussen 7:30u en 9:30u zijn er werken gepland aan de webservers.

Op 4 september vindt een upgrade van onze webservers plaats. We moeten de webservers daarvoor tijdelijk uitschakelen. We proberen de hinder te beperken door dit 's ochtends vroeg te doen: de upgrade start om 07:30 uur en duurt - vermoedelijk - 2 uur. 
Daardoor zijn de websites www.vlaamsparlement.be en www.flemishparliament.eu, de documentenserver en de webservices niet beschikbaar. 
Onze excuses voor het ongemak.

 

Onderhoudswerkzaamheden

Wegens onderhoudswerkzaamheden zijn de meeste webpagina's niet beschikbaar op woensdag 27 december en donderdag 28 december 2017
Onze excuses voor het ongemak.


U kunt voorstellen, ontwerpen en andere parlementaire stukken van onder andere het Vlaams Parlement raadplegen via de databanken van de Raad van State: http://reflex.raadvst-consetat.be/reflex/?page=parlement
U kunt de volledige geconsolideerde Vlaamse regelgeving vanaf 1 januari 1959 tot vandaag raadplegen via de Vlaamse Codex: https://codex.vlaanderen.be/

 

Vrijdag 31 maart: digitale verhuisoperatie

Vrijdag 31 maart tussen 12:00u en 20:00u verhuizen we onze documenten, databanken en digitale diensten naar nieuwe en krachtigere servers. Tijdens die verhuizing kan u geen gebruik maken van de website, open data, het intranet en van de digitale indiening. 

 

Update zoekmachine

De inhoud van de zoekmachine wordt ververst op 24 en 25 januari, daardoor zijn de documenten van voor 1999 nog niet allemaal terugvindbaar. Onze excuses.

Onze excuses

Door een technisch defect zijn de pagina's over de parlementaire documenten niet bereikbaar. We werken zo snel als mogelijk aan een oplossing.

Technisch onderhoud

Vrijdag 27 mei tussen 16.00u en 17.30u zijn deze website en de webservices tijdelijk niet toegankelijk omdat we werken aan de parlementaire databank.
Deze onderbreking zal normaal gezien maximaal anderhalf uur duren.

 

Het Vlaams Parlement in de klas / de klas in het Vlaams Parlement

rondleiding met bezoekersScholen kunnen het Vlaams Parlement bezoeken in diverse formules. Een klas kan een gewone rondleiding krijgen, aangepast aan het niveau van de leerlingen. De educatieve dienst van het Vlaams Parlement heeft echter een hele reeks materialen en activiteiten uitgebouwd om met je klas in het Vlaams Parlement te komen, of het Vlaams Parlement in de klas te brengen.

Het educatieve aanbod van ‘De kracht van je Stem’

De Kracht Van Je Stem biedt materiaal en activiteiten rond burgerzin en democratische opvoeding.

  • Lespakketten en educatief materiaal voor leerlingen en leerkrachten
    Leraren die een klasbezoek willen voorbereiden, kunnen een brede waaier aan educatief materiaal ‘De Kracht van je Stem’ gebruiken. Er is les- en spelmateriaal, filmpjes en beeldmateriaal voor leerlingen vanaf de derde graad basisonderwijs tot het volwassenenonderwijs.
  • Dagprogramma's en dialoogklassen in het Vlaams Parlement: kom met de klas een dag naar het Vlaams Parlement
    Scholen kunnen een gewone rondleiding volgen op een weekdag of zaterdag, maar kunnen ook kiezen voor een educatief dagprogramma  op maandag en vrijdag.Het educatief dagprogramma bestaat uit een rondleiding in de voormiddag en een simulatiespel over democratie en democratische besluitvorming in de namiddag. Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen hun boterhammen opeten in het bezoekerscentrum De Loketten.
    Het educatief dagprogramma worden steeds aangepast aan de leeftijd van de leerlingen.
  • Lerarendagen, vorming voor studenten lerarenopleiding, studentenstages, politieke stages voor lectoren lerarenopleiding,

 

Leerlingen ontdekken het Vlaams ParlementMeer weten?

 

Contact

t: 02 552 45 34
dekrachtvanjestem@vlaamsparlement.be

 

 

 

Automatische mails tijdelijk buiten gebruik

Door een technisch defect werken de automatische mails van onze site (blijf op de hoogte, feedback, bestelformulier) tijdelijk niet meer. Al uw reacties  e.d. kunt u blijven mailen aan info@vlaamsparlement.be.