U bent hier

Bezoekerscentrum Vlaams Parlement

Bezoekerscentrum Vlaams Parlement

Opening Bezoekerscentrum Vlaams Parlement: november 2018

In november 2018 opent het Bezoekerscentrum Vlaams Parlement de deuren. In de leer- en beleeftentoonstelling kom je alles te weten over de democratie in Vlaanderen. De interactieve opstelling geeft je inkijk in de werking van het Vlaams Parlement: hoe worden volksvertegenwoordigers verkozen, hoe komt het parlement via dialoog tot consensus, wie speelt welke rol in het parlement, hoe komen decreten tot stand … Een bezoek aan de Koepelzaal en rondleidingen in het Vlaams Parlement vormen daarbij een boeiende bijkomende ervaring.

Meer weten over het Bezoekerscentrum?
Klik op onderstaande links:

 

Wat is het Bezoekerscentrum? 

Het Vlaams Parlement is het politieke hart van Vlaanderen en wil een open, gastvrij en transparant huis zijn. Met de leer- en beleeftentoonstelling in het Bezoekerscentrum nodigt het parlement je uit tot gesprek. Maak kennis met de werking van het Vlaams Parlement, neem actief deel aan de dialoog, verneem hoe kostbaar democratie is, leer meer over het ontstaan van de Vlaamse natie en de deelstaat en bekijk welke rol Vlaanderen speelt in België en Europa. Je kan vragen stellen, op verkenning gaan, je eigen ervaringen uitwisselen, je engagement in de samenleving delen …

De leer- en beleeftentoonstelling is ondergebracht in De Loketten, een prachtig gerestaureerde en imposante zaal.

Ontdek wat er te beleven is in het Bezoekerscentrum.

Voor wie?

De leer- en beleeftentoonstelling in het Bezoekerscentrum richt zich tot jongeren (vooral vanaf 12 jaar),  volwassenen, gezinnen en groepen. Voor kinderen en jongeren zijn er ook rondleidingen via de school of educatieve programma's van De Kracht van je Stem. De gebouwen van het Vlaams Parlement zijn sowieso het ontdekken waard.