U bent hier

Het parlement gedurende de coronacrisis

Het Vlaams Parlement is gesloten voor bezoekers. 

De plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) vinden plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website.

Alle evenementen en rondleidingen zijn afgelast.

Bezoeken

illustratieve foto ontvangstHet Vlaams Parlement wil een open huis zijn waar iedereen welkom is. Daarom zet het zijn deuren open voor iedereen.

Het Vlaams Parlement bezoeken

commissievergadering op dinsdag, woensdag of donderdag

plenaire vergadering op woensdag.

Bijvoorbeeld met je klas, in de gebouwen van het Vlaams Parlement, in combinatie met een bezoek aan het Bezoekerscentrum en de Koepelzaal

Individuele bezoekers kunnen aansluiten bij een groepsrondleiding.

  • Breng het Vlaams Parlement naar je klas  

De educatieve dienst De Kracht van je Stem biedt

- les- en spelmateriaal,

- vorming en nascholing aan leraren,

- programma's voor kinderen en jongeren over democratie en burgerschap. 

En kom te weten hoe het Vlaams Parlement werkt en uw leven beïnvloedt.

Een zaal huren

Huur een zaal in het parlement voor uw evenement. Het Vlaams Parlement ligt midden in de politieke wijk van Brussel en is daarmee een uitstekende plaats om uw studiedag of colloquium te organiseren. Het is het centrum van de democratie in Vlaanderen en daarom een unieke locatie om uw evenement de nodige uitstraling te geven.

Informatie opzoeken

  • Het archief van het parlement
    Neem een kijkje in het multimediale archief van het parlement. Het bewaart de archieven die teruggaan tot 7 december 1971, de dag waarop de Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap werd geïnstalleerd. 

     

Hoe het Vlaams Parlement bereiken?