U bent hier

Het parlement gedurende de coronacrisis

Op maandag 28 september vindt om 14u de eerstvolgende plenaire vergadering plaats met de opening van het zittingsjaar 2020-2021, de traditionele toespraak van de voorzitter en de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering. Daarin belicht de minister-president de algemeen maatschappelijke situatie en de krachtlijnen van de begroting voor het volgende jaar. De plenaire vergadering debatteert en stemt over deze verklaring op woensdag 30 september, 14u.
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

Bezoeken

illustratieve foto ontvangstHet Vlaams Parlement wil een open huis zijn waar iedereen welkom is. Daarom zet het zijn deuren open voor iedereen.

Het Vlaams Parlement bezoeken

commissievergadering op dinsdag, woensdag of donderdag

plenaire vergadering op woensdag.

Bijvoorbeeld met je klas, in de gebouwen van het Vlaams Parlement, in combinatie met een bezoek aan het Bezoekerscentrum en de Koepelzaal

Individuele bezoekers kunnen aansluiten bij een groepsrondleiding.

  • Breng het Vlaams Parlement naar je klas  

De educatieve dienst De Kracht van je Stem biedt

- les- en spelmateriaal,

- vorming en nascholing aan leraren,

- programma's voor kinderen en jongeren over democratie en burgerschap. 

En kom te weten hoe het Vlaams Parlement werkt en uw leven beïnvloedt.

Een zaal huren

Huur een zaal in het parlement voor uw evenement. Het Vlaams Parlement ligt midden in de politieke wijk van Brussel en is daarmee een uitstekende plaats om uw studiedag of colloquium te organiseren. Het is het centrum van de democratie in Vlaanderen en daarom een unieke locatie om uw evenement de nodige uitstraling te geven.

Informatie opzoeken

  • Het archief van het parlement
    Neem een kijkje in het multimediale archief van het parlement. Het bewaart de archieven die teruggaan tot 7 december 1971, de dag waarop de Cultuurraad voor de Nederlandse Cultuurgemeenschap werd geïnstalleerd. 

     

Hoe het Vlaams Parlement bereiken?